Omgeving Posted on januari 5th, 2023

Onze camping in Oostkapelle ligt op het schiereiland Walcheren. Walcheren is een landstreek in het westelijke deel van de provincie Zeeland. Oostkapelle behoort tot één van de dertien kernen van de Gemeente Veere. Walcheren wordt omsloten door de Noordzee, de Ooster- en Westerschelde en het Veerse Meer.

De camping ligt op 2 km afstand van de schoonste Noordzeestranden van Nederland; alle stranden van de Gemeente Veere zijn in het bezit van de “blauwe vlag”.

Walcheren met de hoofdstad Middelburg, de havenstad Vlissingen, de oude stad Veere-stad en kunstenaarsstad Domburg biedt u voldoende plezier aan slechtweer voorzieningen. Al deze steden liggen op fietsafstand van onze minicamping.

Voor de kinderen zijn er veel attracties: Minimundi, Molen de Jonge Johannes, Waterland Neeltje Jans, Rondvaart op het Veerse Meer, Reptielenzoo Iguana, Het Kaslokaal zijn echt geweldig! De vlindertuin in Kwadendamme en Imkerij Poppendamme en Hof Poppendamme in Grijpskerke zijn zeer leerzaam.

Voor wat meer cultuur op Walcheren kunt u naar Fort Rammekens, Het Zeeuws Museum met het Abdijcomplex en de Lange Jan, Maritiem MuZEEum, Marie Tak van Poortvliet museum, Het Polderhuis, Schotse Huizen en Terra Maris. Deze zijn beslist een bezoekje waard.

In Vlissingen is er iedere vrijdag weekmarkt, in Middelburg op donderdag. In Veere-stad is er iedere dinsdag een historische markt.

Verder zijn er veel bezienswaardigheden en activiteiten. Te denken valt aan het traditionele sjees- en ringrijden. Alle activiteiten staan in een speciale evenementenkrant, die u kunt u vinden op de site van VVV Walcheren-Noord Beveland: www.vvvzeeland.nl/nl/evenementen.

Verder is Walcheren een prachtig fietseiland met heel veel verschillende fietsroute’s, die makkelijk te rijden zijn via de fietsknooppuntenkaarten. Wandelen in de bossen of op het strand geeft u een groot gevoel van vrijheid en ruimte.